Mi kell ahhoz, hogy a kutyus igazán boldog legyen?

Amikor valaki kutyát szeretne venni, szükséges arról gondoskodni, hogy az állat a jövőben igazán jól érezze magát nálunk, az otthonunkban. Miért jelenthető ki, állítható egyértelműen, hogy a kutya egy szeretetigényes élőlény – és mit tehetünk annak érdekében, hogy igazán jól érezze magát otthonunkban?

Rendszeresen vigyük el sétálni

Rendszeresen vigyük el az állatot sétálni, hogy mozoghasson. A kutyáknak mindig szüksége van arra, hogy sétáljanak, hiszen alapvetően mozgó lények, akik szeretnek ügetni. Ilyenkor érzik magukat talán a legjobban.

Legyen otthon jutalomfalat

Mindig legyen otthon valamilyen különleges falat – úgynevezett jutalomfalat, melynek az állat mindig örülni tud. Ez valamilyen apró étel – amely nem a rendszeres fogyasztást, étkezést pótolja, hanem sokkal inkább az extrém evés egyik fontos eleme, szempontja.

Hozzuk össze más kutyákkal

Fontos, hogy a kutyát mindig próbáljuk meg más állatokkal is összehozni, hogy ne érezze magát annyira egyedül. A mi társaságunk persze számít valamit – de ez még kevés ahhoz képest, amire szükség lenne a fajtársakkal szemben.

Ünnepeljük meg a születésnapját

Mindig fontos lehet megünnepelni a kutya születésnapját. Mikor született – vagy hoztuk el a menhelyről? Ez a nap mindig legyen különleges, ezzel a saját életünket is kifejezetten érdekessé, szórakoztatóvá tehetjük.

Adjunk neki csontot is

A csont hogy maradhatna ki a felsorolásból? Rendkívül fontos, hogy mindig kapjon egy finom csontot, amikor megérdemli a jószág és jól viselkedett.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.