Milyen munkákat végezhetünk rendszergazdaként?

A rendszerüzemeltetés az egyik legfontosabb feladat minden cég életében. Ne gondoljuk azt, hogy egy jó IT szakember olcsón fog nekünk dolgozni – bizony meg fogja kérni az árát a munkának, különösen abban az esetben, ha komplexebb, nehezen teljesíthető munkákról lenne szó.

Kijárós munka

A kijárós munka talán a legjobb mind közül. Ennek az a lényege, hogy ki kell mennünk különféle cégekhez, és ott helyszíni munkát kell végeznünk. Ha kijársz egy céghez dolgozni, akkor biztosra vehető, hogy az élvezetes és összetett munka lesz.

Hálózatépítés

A hálózatokat fel kell építeni valamilyen módon. Ennek az az oka, hogy a hardveres infrastuktúrának megfelelőnek kell lennie. Ehhez a különféle portok, eszközök, csatlakozók ismerete lehet szükséges.

Üzemeltetés

Az üzemeltetői munka talán a legösszetettebb mind közül. Itt a komplex folyamatot kell valahogy fenntartani, ami lényegében a folyamat átlátása és megszervezése, valamint a különféle szerverek állandó karbantartása.

A GDPR megfelelés nagyon fontos

A különféle adatvédelmi szempontoknak történő megfelelés nagyon fontos, lényeges része a munkának. Ennek az az oka, hogy hatalmas bírságot, büntetést kockázathat meg az a cég, amely nem megfelelően tárolja és kezeli a különféle adatokat.

Mindig élvezettel csináljuk

Fontos, hogy mindig, minden esetben élvezettel csináljuk a munkát. Másképp nem fog menni. Ekkor lehetünk a szakterületünk igazi sztárjai, de ehhez megfelelő emberi attitűdre is szükségünk lesz a későbbiek során, valamint arra, hogy a szakmai ismereteinket bővítsük.

Tipp: látogassunk el az alábbi honlapra – https://hunet.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.