Önműködő kapuk

Elsődlegesen a lényeg, hogy pontosan milyen kaput is szeretnénk automatizálni.

Megkülönböztetünk ugyanis:

  • Szárnyas
  • Toló- és úszókapu

Szárnyas:

Szárnyas kapu automatizálásnál fontos szempont a kapu mechanikai stabilitása. A kapu nem akadhat, nem csúszhat a földön, meg kell oldani, hogy a kapuszárny merev, a kapupántok rögzítése pedig erős legyen. A nyílókapu esetében a kapuszárnyak befelé nyílnak, nyitásukhoz a szárnyak szélességének megfelelő helyet kell biztosítani. A helyszíni adottságoktól függően ez megvalósítható egyszárnyú vagy kétszárnyú kivitelben. A kétszárnyú kapu automatizálásához két motorra van szükség. A telepítésnél ügyelünk az esztétikai szempontokra, arra törekszünk, hogy az automata kapu harmonikusan illeszkedjen a környezetbe.

Toló- és úszókapu

Tolókapu esetében elég tudnunk a kapu tömegét, hosszát és a használat intenzitását, hogy a megfelelő motort tudjuk kiválasztani. A kapu hosszúsága a motorhoz kapcsolódó fogasléc miatt szükséges. Általában 1 méterrel hosszabb fogasléc kell, mint amilyen hosszú a kapu. A kapura szerelt fogasléc csatlakozik a meghajtómotor fogaskerekébe. A fogasléc az igénybevétel gyakoriságától függően PVC-ből, szálerősítésű, acélbetétes műanyagból, illetve forgácsolt acélból készülhet. A műanyagból készültek csendesebbek, viszont az acél fogasléc rendkívül tartós. A szálerősítésű, acélbetétes fogaslécek az előző kettő előnyeit egyesítik. A műanyagokat és a szálerősítésűeket csavarokkal kell a kapukra erősíteni, míg az acélból készülteknek van csavarral felerősíthető és hegeszthető változata is.

Ha automata kapura vágyik, tessék megtenni az első lépéseket, próbálja ki ezt a kényelmet otthonában! Keresse fel weboldalunkat, és akár napokon belül önműködő kapura tehet szert!

Weboldal cím: Kaputechnika-Webshop.hu

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.