Tömegnövelés

A súlygyarapodás (tömegnövekedés) a testtömeg növekedését jelenti, amely jellemzően az izomtömeg, a zsírtömeg vagy mindkettő növekedése miatt következik be. Különböző tényezők, többek között az életmód, a táplálkozási szokások, a genetika, a hormonális változások és bizonyos betegségek miatt következhet be. Ha egészséges módon szeretne hízni, itt van néhány általános irányelv, amelyet figyelembe kell vennie:

Kalóriatöbblet és kiegyensúlyozott étrend

A hízáshoz több kalóriát kell fogyasztani, mint amennyit a szervezet eléget. Számítsa ki napi kalóriaszükségletét egy online kalkulátor segítségével, és törekedjen napi 250-500 kalória többletre. Koncentráljon a kiegyensúlyozott étrendre, amely sokféle, tápanyagban gazdag élelmiszert tartalmaz. Étkezései között szerepeljenek sovány fehérjék, összetett szénhidrátok, egészséges zsírok, gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonafélék.

Fokozott fehérjebevitel és erősítő edzés

A fehérje elengedhetetlen az izomnövekedéshez és -javításhoz. Vegyen be étrendjébe jó fehérjeforrásokat, például sovány húsokat, baromfit, halat, tojást, tejtermékeket, hüvelyeseket és növényi eredetű forrásokat, például tofut és tempeh-t. Építsen be erőnléti gyakorlatokat a fitneszrutinjába. Ez segíti az izomnövekedés serkentését, és az izomtömeg növekedésének elősegítésével hozzájárul a súlygyarapodáshoz. Dolgozzon együtt egy képzett edzővel, hogy az Ön céljaira és képességeire szabott programot dolgozzon ki.

Rendszeres étkezések és uzsonnák

Törekedjen arra, hogy a nap folyamán rendszeres étkezéseket és uzsonnákat fogyasszon, hogy szervezetét folyamatosan tápanyagokkal lássa el. Az étkezések közé iktasson be egészséges rágcsálnivalókat, például dióféléket, magvakat, joghurtot és fehérjeturmixokat.

Egészséges zsírok

Vegyen be étrendjébe egészséges zsírokat, például avokádót, dióféléket, magvakat, olívaolajat és zsíros halakat, például lazacot. Ezek további kalóriákat és alapvető tápanyagokat biztosítanak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.